top of page

Tranen in de Wind

Tranen in de Wind is het eerste Nederlandstalige nummer dat ik schreef. Ik was net klaar met mijn vorige (Engelstalige) album en was op zoek naar een nieuwe vorm. Het lied ontstond vrij snel en ik dacht er niet echt bij na. Zo gemakkelijk had ik eigenlijk nog nooit iets gemaakt. Ik besloot een album te maken met dit nummer als titelnummer.

In een hyper-zelfreflectieve fase schreef ik Het Hek is van de Dam. Wat betekent het vandaag de dag om een witte geprivilegieerde man met een gitaar te zijn? Als je muziek upload op Spotify kan je een wervende tekst toevoegen om de kans te vergroten dat je in een playlist terecht komt. Dit is wat ik daar invulde: 'Dit lied gaat over cancel culture, zelfzucht en burgerlijkheid. Aan het slot van het nummer doe ik een poging om mezelf belachelijk te maken. Zo zing ik bijvoorbeeld geheel ten onrechte dat ik 'gezegend ben met een mooie stem' (Brace- Vraag jezelf eens af) en geef ik toe dat ik een schilderij aan de muur heb hangen dat eigenlijk een tv is. Tevens is dit de 4e hit-single van mijn eerste Nederlandstalige album in februari 2023 uitkomt.' Beide nummers zijn gedrumd en gebast door het onvolprezen duo Daniel Eskins en Jimmi Hueting, die ondermeer in elkaars bands spelen: Jo Goes Hunting en Fast De. Ik nam de liedjes op bij Jan Schenk, en heb samen met hem de plaat gemixt


Commentaires


bottom of page