top of page

Wennen


Alle overbodigheid overboord.


Zingen in het Nederlands. Eerlijk gezegd had ik nooit verwacht dat ik dat ooit zou doen.

Ik gooide alle overbodigheid overboord: Coole sounds, gospelkoren, strijkers, blazers, distortion en een vreemde taal om me achter te verschuilen. Alle maskers gingen af. Best confronterend, want wat blijft er dan nog over? De kern. Tenminste, daar ging ik naar op zoek. Voor nu is dat wellicht even wennen. Vandaar dit eerste nummer.


Wennen


Ik schreef dit lied nadat ik een poster zag van de campagne 'Wennen aan de Wolf' van Natuurmonumenten. Ik was gefascineerd door de absurditeit: Midden in Amsterdam Oost gewaarschuwd worden voor het gevaar van een roofdier.

Online is er veel discussie over de terugkomst van de wolf. De toon van de tegenstanders is vaak hard en agressief terwijl de argumenten van de voorstanders soms ronduit naïef of romantisch zijn.

Ik wilde een lied schrijven met de terugkomst van de wolf in Nederland als metafoor voor de angst voor de vreemdeling, het onbekende en het kwaad. Sommige zinnen in het lied pakte ik rechtstreeks uit discussies in facebook groepen en fora van voor en tegenstanders. Het nummer is opgenomen in de Schenk Studio en ik heb het samen met Jan Schenk geproduceerd en gemixt. Wessel Oltheten heeft de mastering gedaan.


Terug naar het begin dat er nooit was

Ik wilde de productie klein houden deze keer, met een akoestische gitaar en zang als basis, zodat de tekst de aandacht krijgt. Eigenlijk een

soort van terug naar het begin. Een begin dat ik zelf heb overgeslagen.

Wennen aan de Wolf - Cinetol Amsterdam

Op 15 Oktober speel ik een paar liedjes tijdens een experimentele literaire avond in Cinetol Amsterdam, genaamd Wennen aan de Wolf. Voordrachten Marthe van Bronkhorst Twan Vet Julien Staartjes Muziek Alamo Race Track CAH Toverberg Video & Performance Splitter Splatter Una Jongenelis Jvdp.tv Tickets: https://amsterdamalternative.nl/tickets/12629


Meer Er komt nog veel meer aan.

Comments


bottom of page